Blog

Blog

Sundhed og velvære for din hund og dig.

Jeg vil skrive om stort og småt inden for primært hundetræning, adfærd, forebyggelse og genoptræning af hundens fysiske formåen.

Kropskontrol for hunde-Hvorfor nu det?

KropskontrolPosted by Anette Døssing Mon, November 03, 2014 14:33:03
I klinikken ser jeg ofte hunde som kommer til behandling for skader og skavanker der er opstået som følge af en upassende muskelmasse i forhold til det vi gerne vil bruge hunden til.
De fleste tænker helt åbentlyst på de hunde som passer i kategorien "Brugshunde" men der er faktisk overraskende mange i kategorien "familiehunde" som har de samme skavanker.
Idag vil det handle om netop denne sidste kategori af helt almindelige hunde som lider under ikke at blive holdt i passende fysisk form. Symptomerne er mange og kan være ganske uspecifikke.
Ofte kommer disse hunde til mig fordi dyrlægen ikke kan finde nogen fysiske skavanker på hundene men ejeren kan se og mærke at noget ikke er som det skal være. Det kan være alt fra at hunden halter, er blevet agressiv over for andre hunde og til at den "bare" sover mere end den plejer. I ren afmagt så kommer de her fordi "Lidt velvære" jo aldrig kan skade.

Modelfoto Stender Foto

Det første jeg ofte konstatere med disse hunde er at de mangler muskulatur og derfor så får de ondt og bliver trætte at helt almindelige aktiviteter.
Disse hunde er heldigvis nemme at hjælpe da ganske nemme og simple øvelser giver et stor effekt.
Jeg vil over de næste blogindlæg give mit bud på mine favoritøvelser som er nemme samtidig med at de giver et stort udbytte.

Øvelse 1 for bagben: Stå/Sit
Øvelsen går i alt sin enkelthed ud på at hunden skiftevis sidder og står, start med 5 stå/sit, 30 sek. pause, 5 stå/sit, 30 sek. pause og 5 stå/sit. Lav gerne øvelsen hver 2. dag, efter en uge sætter du antallet op til 6, ugen efter op til 7 o.s.v. indtil I er oppe på 10 x 3 repetitioner.

Modelfoto Phoenix Photo  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.