Blog

Blog

Sundhed og velvære for din hund og dig.

Jeg vil skrive om stort og småt inden for primært hundetræning, adfærd, forebyggelse og genoptræning af hundens fysiske formåen.

Kropskontrol for hunde - Hvorfor nu det? Del 3

KropskontrolPosted by Anette Døssing Tue, November 25, 2014 13:24:10
I denne 3. og sidste del skal vi kikke nærmere på hundens forben som ofte står for skud når hunden hopper, løber og laver hurtige vendinger.

På det første billed ser man tydeligt hvordan albuen drejer lidt udad på hunden, her er tale om en hund der arbejder hårdt men det forekommer også hos ganske almindelige familiehunde når de render rundt og leger med
vennnerne i skoven.
På dette billed ses derimod en hund der, selv om den drejer lige så skarpt, formår at holde albuen pænt på plads da forbensmuskulaturen er væsentlig stærkere.

Øvelsen til at træne forbensmuskulaturen er simpel. Du har hunden stående og så placerer du en flad hånd på skulderbladet og presser forsigtig hunden over mod det modsatte forben. Hunden skal blive stående med forbenene på samme sted! der er kun tale om en vægtforskydning.Hold presset i ca.3 sek og let det lige så langsomt igen. Det skal gentages på modsatte forben. Målet er 3 x 10 repetitioner på hvert forben men det er vigtigt at du holder øje med albuen, hvis den begynder at vippe ud så skal du holde en pause. Det er tegn til at muskulaturen er træt.  • Comments(0)//blog.phoenix-centret.dk/#post2